Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

SIHH 2012. Jaeger-LeCoultre

Настала черга відвідати стенд славетної мануфактури Jaeger-LeCoultre , що представляє на Женевському салоні імениті годинні традиції долини озера Жу. Загальна тенденція розвитку колекції - повернення до класичних форм, місцями легка ремінісценція вже накопиченої спадщини, прагнення зробити і піднести нові моделі з елегантністю та смаком.

Reverso

Можливо, за інерцією, ще не встигнувши до кінця відійти від численних подій і прем'єр минулого року, ювілейного для цієї знакової колекції годинника з корпусом-перевертнем, марка продовжує радувати новими моделями. Деякі з них, Grande Reverso 1931 Rouge чи Grande Reverso Blue Enamel, нам уже відомі.

Варіація торішньої моделі Grande Reverso Tribute to 1931 із червоним лаковим циферблатом призначена для продажу у фірмових бутиках. Пропорції корпусу успадковані від зазначеної моделі (46×27.5×7.3), теж саме слід сказати і про механізм, що використовується під індексом 822. Задня кришка віддана на відкуп різним формам пам'ятного гравіювання.

Grande Reverso Blue Enamel виконана в трохи більшому корпусі з білого золота (48.5×30×10.2), хоча в якості механічної начинки використовується той самий 822-й калібр. Модель оснащена розкішним емалевим циферблатом. Насичена напівпрозора емаль синього кольору отримана способом гарячого випалу і нанесена на основу, що гравірує ручним способом, з білого золота. Нагадаю, що мануфактура завжди використовує для роботи з емаллю пластини з цього благородного металу - вважається, що золото на відміну від, скажімо, мідної основи, не здатне внести домішки, які з часом зіпсують зовнішній вигляд мініатюри. Видання Grande Reverso Blue Enamel підготовлено до випуску обмеженим тиражем 50 одиниць.

Синіми емалевими вставками облагороджений вигляд моделі Grande Reverso Ultra Thin SQ , яка пропонується в корпусі триб'юту моделі 1931 року (46×27×7.3). Загальне уявлення про цей годинник можна отримати завдяки фотографіям boa2/Timezone.

Скелетонування зазнав ультратонкий механізм 849R, більш звична кругла версія якого прикрашає модель Master Ultra Thin. Шанувальники марки зі стажем повинні пам'ятати, що калібр 849RSQ вже успішно використовувався у годиннику Reverso Platinum Nr One, у 2001 році. Щоправда, та модель пропонувалася у корпусі формату Grande Taille (42×26 мм), яким іноді так нудьгують цінителі невеликих Reverso.

Grande Reverso Calendar - годинник, якого не вистачало в актуальній колекції Реверсо, добре, що відповідна історична модель з потрійним календарем (дата, день тижня, місяць) успішно існувала в середині минулого століття. Дві версії, у сталевому та золотому корпусах (48.5×30×10.2), оснащені новим калібром JLC 843 (21 камінь, 21'600 пк/год, запас ходу – 45 годин, товщина – 4.3 мм). Як базовий у цьому випадку використаний той самий 822-й, доповнений модулем повного календаря. Задня кришка має сапфірове скло, що дозволяє нам спостерігати за роботою цього компактного механізму. Фотографії Paul Boutros/Timezone.

Цікаво виглядає малотиражна інтерпретація минулорічної моделі Reverso Répétition Minutes à Rideau . Складна модель у корпусі з білого золота примітна тим, що лицьова та зворотний бік циферблату помінялися місцями порівняно з вихідною моделлю. Так як індикація поточного часу розташована і там, і там, це не склало особливих труднощів для майстрів з Ле Сантьє. Додатковим елементом оформлення виступають мости із «синього» золота. Тираж версії Venise , а саме таке закінчення отримає повну назву моделі, складе 8 штук.

Не залишилися забутими й представниці прекрасної половини – торішній хіт Grande Reverso Lady Ultra Thin доповнився привабливою версією у біколорному виконанні та без дорогоцінного каміння в оформленні. Нотку чарівної легковажності додає використання кварцового калібру 657, що зрідка з'являється в годиннику колекції Реверсо. Закінченим за стилем виглядає варіант моделі на біколорному браслеті.

Нарешті, остання модель Реверсо, повз яку не можна пройти повз, хоча відомості з боку офіційної прес-служби Jaeger-LeCoultre дуже мізерні. Вона має назву Grande Reverso 1931 , має тонкий корпус триб'юту, матеріал - біле золото. Циферблатом нагадує одну із перших історичних моделей Реверсо з індикацією малих секунд.

Калібр все той же, 822. Чарівність моделі непогано передає наведена вище фотографія, нам залишається тільки припустити, що це одна з бутикових моделей, що мають дуже невеликий ненумерований тираж.

Master Control

Модель, що дала назву однойменної колекції в 1992 році, повернулася до свого коріння. Ні, з механізмом все гаразд – 899-й тристрілковий калібр з датою добре себе зарекомендував ще за попередньою версією, представленою у 2005 році. А ось зовнішній вигляд годинника легко сплутати з більш ранніми варіантами Master Control (Master Grand Taille). Корпус 39×8.5 мм, сталь або рожеве золото, стрілки типу dauphine поверх сріблястого циферблата, накладні цифри 6, 9, 12 разом з списоподібними мітками - фірмовий стиль лінії Master Control загалом і цієї моделі зокрема. Фотографії Paul Boutros/Timezone.

Корпус типу Ultra Thin став основним елементом моделей Master Ultra Thin Réserve de Marche та Master Ultra Thin Tourbillon.

У випадку Master Ultra Thin Réserve de Marche він має 39 мм у діаметрі та 9.85 мм у товщину. Розкладку циферблата не можна назвати оригінальною, фактично вона повторює таку для Master Réserve de Marche, за винятком того, що накладні індексні мітки характерної форми присутні по всьому колу циферблата. Традиційно для марки, в цьому ціновому сегменті є версія в сталі і версія в рожевому золоті. Остання, до речі, має привабливу фактуру циферблату eggshell beige. 938-й калібр походить від базового 899-го і порадує потенційних власників керамічними підшипниками в роторі автопідзаводу, балансом зі змінною інерцією та оптимізованою формою зубів колісної передачі. Фотографії Paul Boutros/Timezone.

На жаль, знаменитий турбійон, розроблений для 978 калібру, що став у 2009 році переможцем Міжнародного конкурсу хронометрії, не вдалося помістити в корпус сантиметрової висоти. Цей параметр для нової моделі Master Ultra Thin Tourbillon становив 11.3 мм при діаметрі 40 мм. Проте новий механізм за номером 982 на цілих 0.65 мм тонший за 978-й (висота — 6.4 мм), заради чого довелося відмовитися від стрілочного індикатора дати та часу другого часового поясу. В іншому, прозора задня кришка радує видом на сучасний автоматичний механізм із чудовим по виконанню центральним золотим ротором. Версія годинника єдина - у корпусі з 18-каратного золота. Фотографії Paul Boutros/Timezone.

Master Grande Tradition à Répétition Minutes

Чергова версія музичного годинника в колекції Master Grande Tradition, цього разу в корпусі з 18-каратного рожевого золота.

Очевидно, випуск чергової партії зі 100 годин відбувається відповідно до встановлення, що багато хороших хвилинних репетирів не буває і кожен виріб знайде свого покупця. Нагадаю, що найперша модель Master Grande Tradition à Répétition Minutes з'явилася в 2009 році, мала корпус із жовтого золота, гільошований циферблат типу регулятор у класичному стилі та прогресивний кремнієвий спуск. SIHH 2011 явив світові годинник однотипного з нинішньою прем'єрою дизайну, проте пестливий слух резонанс відбувався всередині корпусу зі сплаву TiVan 15 - з'єднання титану та ванадія з відсотковим вмістом останнього 15%. Настала черга рожевого золота. Вважаю, що і воно навряд чи здатне сильно вплинути на звук чудового хвилинного репетира на 947 калібру. Адже тут використано безпрограшний принцип «кришталевих гонгів», коли колодка кріплення останніх приварюється до сапфірового скла, що сприяє чистому та гучному звучанню.  

Duometre

Прощаючись з читачем рядом фотографій чудових у своїй механічній чарівності Duomètre à Sphérotourbillon , слід зізнатися, що мануфактура Jaeger-LeCoultre як і раніше залишається цитаделлю високої годинної механіки, з видимою легкістю пропонуючи як ультраскладні шедеври, так і доступні години. зап'ястя.

Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю