Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Sky-Dweller

Елегантний годинник Oyster Perpetual Sky-Dweller, призначений для мандрівників, - це відмінний годинник революційного дизайну, що поєднує в собі технологічність і простоту використання.

Технологічний шедевр, представлений у 2012 р., на який у процесі розробки було подано безліч патентних заявок, Sky-Dweller був розроблений спеціально для мандрівників, які часто змінюють часові пояси. Годинник відображає час у двох часових поясах:
місцевий час за допомогою звичайних центральних стрілок та умовний час у 24-годинному форматі за допомогою зміщеного від центру диска;
інноваційний річний календар Saros - на честь однойменного астрономічного явища - із зазначенням дати в положенні "3 години" та місяця за допомогою 12 апертур по колу циферблату.
Модель Sky-Dweller оснащена механізмом взаємодії між безелем, що обертається, заводною головкою і механізмом: системою Ring Command, яка дозволяє користувачеві вибирати функції годинника по черзі, а також легко, швидко і надійно їх налаштовувати.


ДВА ТИМЧАСОВІ ЗОНИ ТА 24-ГОДИННИЙ ДИСПЛЕЙ
Годинник Sky-Dweller відображає час одночасно у двох часових поясах. Оригінальний, інтуїтивно зрозумілий дизайн дисплея надає годинникам естетики та індивідуальності.

Час у двох часових поясах можна дізнатися з червоного трикутника, спрямованого на зміщений від центру диск. 24-годинна градуювання диска дозволяє мандрівникам відрізняти денний годинник від нічних у зазначеному часовому поясі (наприклад, 10 годині ранку від 10 години вечора).

Індикація місцевого часу здійснюється за допомогою звичайних центральних годинної, хвилинної та секундної стрілок. Завдяки механізму, що забезпечує незалежне регулювання годинникової стрілки з кроком в одну годину, зміна місцевого часу не впливає на показання хвилинної та секундної стрілок, а також на еталонний час, його можна швидко перевести як уперед, так і назад. Миттєва зміна дати прив'язана до місцевого часу.


РІЧНИЙ КАЛЕНДАР SAROS

Годинник Sky-Dweller оснащені революційним річним календарем Saros – його оригінальний дизайн був натхненний однойменним астрономічним явищем. Грецький термін Saros з давніх-давен використовувався для позначення приблизно 18-річного циклу вирівнювання Сонця, Землі та Місяця, по закінченні якого вони займають однакове положення по відношенню один до одного і в одній і тій же області неба.

Річний календар Saros, якості якого обумовлені оригінальним запатентованим механізмом, автоматично розрізняє 30-денні та 31-денні місяці. Він показує правильну дату протягом усього року і вимагає лише одного коригування на рік – 1 березня, коли лютий має 28 чи 29 днів.

Механізм Saros складається з чотирьох зубчастих коліс і двох передавальних чисел, доданих до календаря миттєвої дати Rolex. Така гранично проста конструкція забезпечує високу надійність системи. Місяці року позначені 12 непомітними апертурами по колу циферблату, за межами вартових міток: Січень - у положенні "1 година", Лютий - у положенні "2 години" і т.д. Цей місяць позначений червоним кольором.


СИСТЕМА КІЛЬЦЕВИХ КОМАНД


Sky-Dweller обладнано системою Ring Command. Цей запатентований механізм взаємодії між безелем, що обертається, заводною головкою і механізмом, розроблений компанією Rolex, дозволяє користувачеві вибирати одну за іншою функції годин - календар (дату і місяць), місцевий або контрольний час - шляхом повороту рифленого безелю проти годинникової стрілки на одну, дві або три позиції відповідно.

Потім вибрана функція може бути швидко відрегульована в будь-якому напрямку за допомогою головки, яка має тільки одне положення налаштування, причому без будь-яких обмежень.

Проста та інтуїтивно зрозуміла система Ring Command є складним механізмом, що складається приблизно з 50 компонентів. Її розробка зажадала застосування найсучасніших годинних та мікромеханічних технологій. В основі цієї системи лежать подвійний кулачок та важелі, які в залежності від обраної функції задіяні різні зубчасті передачі всередині механізму. Один з цих кулачків активується при витягуванні заводної головки, інший - при обертанні безеля для приведення в дію настановних коліс, розташованих у середній частині корпусу годинника.


SKY-DWELLER, СЕРТИФІКАТ СУПЕРЛАТИВНОГО ХРОНОМЕТРА

Як і всі  годинники Rolexмодель Sky-Dweller має сертифікат Суперлатів Хронометр, знову введений компанією Rolex у 2015 році. Це ексклюзивне свідчення того, що кожен годинник, що виходить з майстерень марки, успішно пройшов ряд випробувань, проведених Rolex у власних лабораторіях та відповідно до власних умов. Ці сертифікаційні випробування проводяться щодо повністю зібраного годинника після встановлення корпусу механізму, гарантуючи чудові характеристики точності ходу, запасу ходу, водонепроникності та автопідзаводу на зап'ястя. Статус Superlative Chronometer символізується зеленою печаткою, яка ставиться на кожен годинник Rolex, та супроводжується міжнародною п'ятирічною гарантією.

Точність кожного механізму, офіційно сертифікованого швейцарським Інститутом хронометрії (COSC) як хронометр, перевіряється компанією Rolex вдруге після виготовлення корпусу, щоб переконатися в тому, що він відповідає критеріям набагато суворішим, ніж при офіційній сертифікації. Точність Rolex Superlative Chronometer становить близько -2/+2 секунди на добу - відхилення від норми, що допускається маркою для готового годинника, значно менше того, яке приймається COSC для офіційної сертифікації тільки механізму.

Сертифікаційні випробування Superlative Chronometer проводяться після корпусу на сучасному обладнанні, спеціально розробленому Rolex, відповідно до ексклюзивного протоколу, який імітує умови реального носіння годинника і більш точно відображає реальний досвід. Повністю автоматизована серія випробувань також перевіряє водонепроникність, здатність до автопідзаводу та запас ходу 100% годин Rolex. Ці випробування систематично доповнюють кваліфікаційні випробування, що проводяться в ході розробки та виробництва, та забезпечують надійність, міцність, стійкість годинників до сильних магнітних полів та ударів.
Корпус OYSTER – символ водонепроникності
Корпус Oyster годинника Sky-Dweller діаметром 42 мм з гарантованою водонепроникністю на глибині до 100 метрів (330 футів) є зразком міцності та елегантності. Середня частина корпусу виготовлена із цільного блоку Oystersteel або 18-каратного золота. Задня кришка, окантована тонким рифленням, герметично загвинчується за допомогою спеціального інструменту, що забезпечує доступ до механізму тільки сертифікованим годинникарам Rolex. Заводна головка Twinlock, оснащена системою подвійної водонепроникності, надійно загвинчується до корпусу. Скло виконане з сапфіру, практично не схильного до подряпин, з лінзою Cyclops в положенні "3 години" для зручного зчитування дати і має покриття антивідблиску. Водонепроникний корпус Oyster забезпечує оптимальний захист розміщеного в ньому механізму.


КАЛІБР 9002


Sky-Dweller оснащений калібром 9002 – механічним механізмом з автоматичним підзаводом, повністю розробленим та виготовленим компанією Rolex. Будучи неперевершеним зразком технології, цей механізм має визначні характеристики, зокрема, точність, запас ходу, зручність і надійність. Він є похідним від калібру 9001, одного з найскладніших механізмів, колись розроблених Rolex, на який було подано кілька патентних заявок і який оснащував модель з моменту її випуску в 2012 році до 2022 року.

Калібр 9002 оснащений запатентованим спуском Chronergy, виготовленим з нікель-фосфору, який поєднує високу енергоефективність і надійність, а також стійкий до впливу сильних магнітних полів.

Механізм оснащений синьою волосковою пружиною Parachrom, виготовленою Rolex із парамагнітного сплаву. Крім стійкості до сильних магнітних полів, ця пружина має високу стабільність при перепадах температур, а також високу стійкість до ударів. Вона оснащена котушкою Rolex, що забезпечує сталість перебігу калібру в будь-якому положенні.

Осцилятор калібру 9002 оснащений великим балансовим колесом зі змінною інерцією, що регулюється з високою точністю за допомогою золотих гайок Microstella. Воно надійно утримується регульованим по висоті траверсом, що забезпечує стабільне позиціонування і підвищує удароміцність. Крім того, осцилятор встановлений на запатентовані Rolex високоефективні амортизатори Paraflex, що ще більше підвищує міцність механізму.

Калібр 9002 оснащений системою автопідзаводу за допомогою ротора Perpetual, який забезпечує безперервну заводку головної пружини та постійну енергію завдяки рухам зап'ястя. Його маятник оснащений оптимізованим шарикопідшипником. Завдяки бочкоподібній архітектурі та найвищій ефективності спуску запас ходу цього механізму становить близько 72 годин.

Селекторне колесо, розташоване на зовнішній стороні механізму, забезпечує взаємодію між безелем, що обертається, заводною головкою і механізмом для налаштування функцій.

Механізм Sky-Dweller буде видно лише сертифікованим годинникарам Rolex, проте він чудово оздоблений та оформлений відповідно до безкомпромісних стандартів якості марки.


БРАСЛЕТИ OYSTER, JUBILEE І OYSTER

Залежно від версії Sky-Dweller може комплектуватися або триланковим браслетом Oyster, або п'ятиланковим браслетом Jubilee – тільки на білих Rolesor та жовтих Rolesor – або браслетом Oysterflex, який використовується лише у версіях з 18-каратного золота. Всі три браслети оснащені застібкою Oyster.

Браслети Oyster та Jubilee моделі Sky-Dweller оснащені зручним подовжувачем Easylink, розробленим компанією Rolex. Ця система дозволяє власнику легко збільшити довжину браслета приблизно на 5 мм, забезпечуючи додатковий комфорт за будь-яких обставин. Крім того, у моделях із 18-каратного золота браслет Oyster має керамічні вставки всередині ланок, розроблені Rolex та запатентовані для підвищення гнучкості та довговічності.

Запатентований браслет Oysterflex, розроблений компанією Rolex, унікальним чином поєднує в собі міцність та надійність металевого браслета з еластичністю, комфортом та естетикою ремінця з еластомеру. Цей інноваційний браслет складається з двох гнучких, вигнутих металевих лопат - по одній на кожну секцію браслета - покритих високоефективним чорним еластомером. Браслет Oysterflex оснащений системою подовження Rolex Glidelock, також розробленою та запатентованою компанією. Цей винахідливий механізм складається з стійки, розташованої під кришкою застібки, яка дозволяє точно регулювати довжину браслета без використання інструментів. Система Rolex Glidelock на браслеті Oysterflex має шість вирізів завдовжки близько 2,5 мм, що дозволяє легко регулювати довжину браслета до 15 мм.

Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
05.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
04.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
04.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю