Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

"Ulysse Nardin" готує нові сюрпризи

#Freakmeout – нова рекламна компанія лінійки «Ulysse Nardin Freak»
#Freakmeout – нова рекламна компанія лінійки «Ulysse Nardin Freak»

Завжди приємно бачити, коли мануфактура годинника продовжує досліджувати механіку.
Особливо коли це робить мануфактура зі 170-річною історією, як «Ulysse Nardin». Ще цікавіше, коли її очолює Патрік Пруно, колишній топ-менеджер Apple, який відповідав за запуск Apple Watch, регіональні запуски iPhone, iPad та ще кількох знакових продуктів. І він має великі плани на майбутнє для швейцарського вартового будинку.

Його перший проект? Розвиток лінійки незвичайних годинників «Freak» на повноцінну колекцію, і перетворення її на флагмана «Ulysse Nardin».

"Freak" випускалися по одній моделі кожні кілька років, але коли я приєднався до компанії, дуже швидко прийняв рішення зробити з них колекцію, - каже Патрік Пруно, - Я думав про це ще до того, як приєднався до компанії. "Freak" уособлює всі цінності "Ulysse Nardin". Їхній механізм унікальний і впізнаваний, а ім'я дуже сильне».

Коли колекція була представлена у 2001 р., вона справді змінила уявлення про сучасну хорологію. З нею почалася епоха "супер-карів" годинникової індустрії. Крім того, це був перший наручний годинник, що містить кремнієві компоненти.

Колекція заслужила свою назву завдяки відсутності в годиннику заводної головки, стрілок і циферблату, а також новаторським кремнієвим спуском. Також далекий від її традиційного карусельний турбійон, відкритий для огляду з боку циферблата.

Сьогодні «Freak» представляє для «Ulysse Nardin» платформу не тільки для дизайнерських пошуків, а й технічних новацій, що демонструє, що компанія зі віковою спадщиною в наші дні продовжує пливти проти течії.

На початку цього року мануфактура здивувала публіку SIHH прем'єрою нової моделі Freak Vision, вельми незвичайною за своєю архітектурою. Годинник є багетним механізмом у вигляді каруселі, що обертається навколо своєї осі. Крім того, «Freak Vision» - перший в історії лінійки годинник з автопідзаводом.

Годинник Ulysse Nardin Freak Vision
Годинник Ulysse Nardin Freak Vision

У 2017 р. «Ulysse Nardin» представила годинник «InnoVision 2» з кількома технічними знахідками, проте це була лише концептуальна модель. Тепер, у годиннику «Freak Vision», ці інновації стали частиною стандартного виробництва.

Основним нововведенням "Freak Vision", яке було перенесено з "Innovision 2", є спускове колесо, що складається з кремнію і твердих нікелевих елементів, в якому мікро-лопаті балансового колеса розташовані таким чином, що використовує опір повітря, щоб забезпечити постійнішу амплітуду коливань . Ще одна технічна особливість – це анкерний спуск усередині карусельного турбійону. Його анкерна вилка не обертається на рубінових підшипниках, а вільно плаває, що підтримується двома плоскими кремнієвими пружинами. Годинник оснащений новою системою автопідзаводу «Grinder», яка, за твердженням компанії, вдвічі ефективніша за традиційну. Система складається з кремнієвих компонентів і дозволяє заводити пружину за допомогою різноспрямованих рухів годинникового корпусу.

Естетично «Freak Vision Automatic» виглядає прозорим стильним механізмом, завдяки куполообразному сапфіру особливого огранювання. Задня кришка також зроблена із сапфіру, дозволяючи спостерігати за роботою механізму з обох боків. Для моделі було створено новий 45-міліметровий платиновий корпус із гумовими вставками з боків, гладкими дужками та титановим безелем. Модель стоїть у рітейлі близько $95 000.

«Freak – сміливий продукт, частина нашої ДНК, що змушує людей говорити про себе, – каже Пруно, – Їхній чіткий меседж, що ми створюємо незвичайні речі. Цей годинник цінують і колекціонери, і люди, які щось знають про годинник, але не є фахівцями з механіки».

І справді, «Freak» завжди був годинником для специфічного типу колекціонерів. Порушуючи правила у всіх аспектах, вони настільки далекі від традиційного годинника, наскільки це можливо. Тим не менш, якщо "Freak Vision" недостатньо химерні для вас, спробуйте "Freak Vision Coral Bay".

Синьо-золотий годинник Ulysse Nardin Freak Vision Coral Bay Синьо-золотий годинник Ulysse Nardin Freak Vision Coral Bay

У данину своєї морської історії бренд створив ще дві моделі «Freak Vision», які директор з маркетингу Жан-Крістоф Сабатьє описує як «не тільки найпросунутіший «Freak» на сьогодні, але, можливо, і найприголомшливіший годинник, який мануфактура створювала з моменту появи колекції». Це декоровані моделі, натхненні Великого Бар'єрного рифу в Західній Австралії. У них складна конструкція платформи, яка замінює циферблат, прикрашена зображенням коралів, нанесеним двома унікальними техніками.

На синьо-золотій моделі малюнок створений за допомогою гальванізації тисяч 24-каратних золотих ниток. «Спеціальна машина впресовує початок і кінець золотої нитки, одну за одною, завдаючи мотив коралового рифу на циферблат годинника», - говорить Сабатьє. При цьому використовуються нитки різної товщини, деякі становлять всього 15 мікрон. Ця технологія зазвичай використовується в електронній промисловості при виробництві мікросхем, але в даному випадку процес застосовується для отримання вражаючого естетичного ефекту.

Щоб додати відтінки синього до жовто-золотого малюнка, майстри фарбують всю поверхню синім шляхом хімічного парофазного осадження . Після цього частина ниток очищається лазером.

У синьо-червоній моделі використано більш традиційний підхід. Червоно-білі гілки коралів нанесені художником вручну за допомогою акрилового лаку. Фоном для мікро-малюнку став диск циферблату, пофарбований шляхом парофазного осадження. При цьому лак змішується безпосередньо на циферблаті і піддається термообробці при температурі 90 °C після кожного шару. Весь малюнок вимагає близько 20 годин роботи майстра.

Годинник Ulysse Nardin Freak Vision Coral Bay з мікро-розписом
Годинник Ulysse Nardin Freak Vision Coral Bay з мікро-розписом

Ціна синьо-золотої моделі $110,000, червона модель з мікро-рисунком коштує в рітейлі $104,000. Обидві моделі створені в єдиному екземплярі, проте компанія натякає на можливість індивідуального замовлення годинника в інших колірних рішеннях.

Але і це ще не все ... Для тих, хто шукає оригінальний годинник для повсякденного носіння, компанія створила ще одну модель, «Ulysse Nardin Freak Out», і відразу - у чотирьох варіантах.

«Я хотів створити «Freak» для людей, які захоплюються механізмами та цінують дизайн, але хотіли б отримати його в титановому виконанні, - зізнається Пруно, - До речі, сьогодні я все частіше бачу чоловіків, які шукають складний годинник із недорогоцінних, технічних металів» .

Серце Freak Out - це хвилинна стрілка, яка за формою нагадує якір. Крім того, Freak Out з'явився новий візуальний ефект. Стрілки годинників покриті люмінесцентною фарбою, і, світячись у темряві, нагадують фантастичні літаючі об'єкти.

Годинник Ulysse Nardin Freak Out
Годинник Ulysse Nardin Freak Out

Всі годинники мають корпус із титану, замість дорогоцінних металів. Найспортивніші з них, "Freak Out Full Black" з PVD-покриттям корпусу та циферблату. Сріблястий механізм та арабські цифри досить помітні та легкі для читання. Наступні, "Freak Out Black Gold", у звичайному титановому корпусі, із золотими шестернями механізму. Любителям синього кольору сподобається Freak Out of the Blue також у корпусі з титану без покриття, з багатим синім циферблатом і сріблястим механізмом. Четверті, «Freak Out Blue Gold, із синім циферблатом та золотим механізмом. Усі чотири моделі оснащені кольоровими парусиновими ремінцями з розкладною пряжкою.
Годинник Ulysse Nardin Freak Out of the Blue
Годинник Ulysse Nardin Freak Out of the Blue

«Я думаю, що наш споживач шукає щось дуже своєрідне, але, з іншого боку, щось легше та непомітніше, – каже Пруно, – Думаю, у нас дуже цікавий тип споживача. У нас є колекціонери та цінителі годинників, але це не клієнти «Hublot». Чи схожі вони на клієнтів Річарда Міля? Можливо. Але ми перебуваємо у різних цінових категоріях».

Компанія пропонує «Ulysse Nardin Freak Out» за набагато більш демократичні $48,000.

Патрік Пруно вірить, що в сучасному світі можна створити ще багато цікавих і корисних механічних годинників. Не відкриваючи деталі, він зізнається, що найближчим часом часовий будинок представить нові цікаві речі. "Існує великий попит на сучасний годинник, як "Freak", "Freak Out", або "Executive Skeleton", - каже він, - Але якщо вам сподобався "Freak Out", просто зачекайте наступні 7 місяців, і вам сподобається те, що ми зробимо".
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю