Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Vacheron Constantin Métiers d'Art – Les Univers Infinis

Більш ніж 250-річна історія вартового будинку Vacheron Constantin заснована на філософії відданості своїй культурній спадщині. Колекція Métiers d'Art , що регулярно поповнюється, покликана увічнити деякі майже забуті стародавні промисли, і в цьому сенсі вона служить своєрідним мостом, що з'єднує цілі історичні епохи. Кожна модель з колекції Métiers d'Art – це точка перетину минулого, сьогодення та майбутнього, квінтесенція людської праці, яка спочатку породила традиційні ремесла, а потім забезпечила їхню спадкоємність із покоління в покоління.

В основу нової колекції Métiers d'Art – Les Univers Infinis , як і в інших лініях, закладено прагнення до творчого початку, завдяки чому тонке годинникове ремесло постає перед глядачем у новій експресивній і сучасній подобі, в якій строга математика поєднується з вишуканою ест. Лейтмотивом нової лінії стали репродукції мозаїчних картин нідерландського художника Мауриця Корнеліса Ешера. Мініатюрні композиції майстра мануфактури створювали із залученням відразу кількох майстрів традиційних художніх промислів: емалевого розпису, інкрустації, гравіювання та гільошування.

Свої роботи нідерландський художник і гравірувальник Мауріц Корнеліс Ешер ( 1898-1972 ) будував на витонченому поєднанні архітектури, перспективи та психології сприйняття простору. Він був справжнім генієм, здатним грати зоровими образами на межі здорового глузду і, разюче поєднуючи бездоганність виконання з багатством уяви, винаходити нові тривимірні просторові форми, фізичне існування яких можливе лише на площині.

Годинник із зображенням голубів : гравіювання, емалевий розпис у техніці шамльові , інкрустація та гільошування.



Корпус, виготовлений з білого золота (його діаметр для всіх моделей Les Univers Infinis становить 40 мм, висота — 8.9 мм), з вузьким безелем, гармонійно поєднується з великим циферблатом і елегантними стрілками. Циферблат являє собою витвір мистецтва, який у процесі створення побував у руках одразу чотирьох майстерних ремісників, які працюють у майстернях годинної мануфактури.

 

Vacheron Constantin годинник Les Univers Infinis Limited Edition 20
Ref. 86222/000G-9774


Першим за справу береться гравірувальник, який на основі циферблату з жовтого золота намічає контури голубів, після чого гравіює зображення, готуючи його для емальєра під розпис у техніці шамльові . Ця копітка робота вимагає нескінченної зосередженості і точності, оскільки симетрія композиції має містити жодного вади.



Потім підходить черга емальєра. Йому доводиться мати справу з практично нескінченним набором відтінків кольорів і напівтонів, які виникають при поєднанні емалі з оксидними пігментами, з яких, у свою чергу, можна складати різні комбінації. Художник продумує та комбінує кольори, які після відпалу в печі гармонійно зливаються у насичені фіолетові відтінки. Перед закінченням роботи емальєр покриває фігурки фіолетових птахів прозорою емаллю. Для обробки білих голубів він використовує матовий склад, який не приховує гравіювання, за рахунок чого створюється дивовижне відчуття візуальної глибини зображення.



Після того, як робота над емаллю закінчена, майбутній шедевр потрапляє до рук інкрустатора, який має прикрасити одного з голубів. Для цього використовуються діаманти, які завдяки своєму блиску та грі світла привертають увагу та дозволяють підкреслити всю граціозність пташиного польоту.



Завершальний штрих вносить гільошир – король рельєфів – який посилює візуальну глибину композиції на циферблаті. Гільошування - надзвичайно складний процес, тому для емальованих зображень він використовується вкрай рідко, особливо при остаточній обробці. Майстер терпляче і неквапливо завдає різьблення на тверду емаль, і голуби немов оживають.



Годинник із зображенням риб : гільошування та перегородчаста емаль у техніці клуазон .

 

Vacheron Constantin годинник Les Univers Infinis Limited Edition 20
Ref. 86222/000G-9689


На циферблаті цієї моделі з колекції Métiers d'Art – Les Univers Infinis у витончених сіро-синіх тонах зображена зграя риб, що плескаються. Мотив цієї композиції, створеної за допомогою гільошування та емалевого розпису «клуазон» , запозичений з роботи руки Мауриця Корнеліса Ешера.



Зображення вирізане на основі білого золота, а очі риб акуратно вигравіровані. Гільошир з приголомшливою спритністю і творчою інтуїцією створює симетричний візерунок з мікроскопічних надрізів товщиною в десяту частку міліметра. В результаті на зображенні з'являються взаємно паралельні контури, що окреслюють голови, хвости і плавці риб, тулуби яких покриваються лускою блискучою.



У свою чергу, емальєр обводить контури фігур і за допомогою тонкого золотого дроту намічає фрагменти, які відрізнятимуться за кольором емалі.

 

Саме в цьому і полягає суть емалевого розпису у техніці клуазон . Після того, як емаль нанесена на кожну рибку, картина вміщується в гарячу піч для процедури випалу. Цю операцію художнику належить повторити кілька разів для того, щоб кольори набули насиченості. Після остаточного випалу зображення піддається поліруванню для зведення роздільної тяганини і емалі на один рівень і лакування для надання блиску циферблату.

Годинник із зображенням черепашок : гравірування та емалевий розпис у техніці шамльові .

 

Vacheron Constantin годинник Les Univers Infinis Limited Edition 20
Ref. 86222/000G-9685

Циферблат цієї моделі зображує жовте морське дно з морськими зірками і раковинами, що примостилися на ньому, поверх яких «пропливають» витончені і легкі скелетоновані стрілки. Переплетена композиція із зірок та черепашок наділена дивовижною перспективою, яка залежно від освітлення по-різному передає анатомію морських мешканців.



Першим до роботи починає гравірувальник, який «сухою» голкою позначає на циферблаті контури раковин, а потім вирізує окремі ділянки, створюючи рельєфне гравіювання для подальшого емалювання в техніці шамльові .



Після цього емальєр заповнює вирізані порожнини емаллю, яка обпалюється при температурі від 800° до 850°C. Цю процедуру проводять кілька разів, після чого зображення полірується та покривається лаком. Заключний штрих в композицію знову привносить гравірувальник, завданням якого є обробка тулубів морських зірок.

 

Емалевий розпис у техніці шамльові вимагає ідеального порозуміння між майстрами, що працюють у парі, адже саме від узгодженості їх дій ключовим чином залежить остаточний результат.

На закінчення відзначимо, що серцем трьох нових моделей служить калібр 2460SC з автоматичним підзаводом, відзначений престижним Женевським тавром (діаметр - 26.2 мм, товщина - 3.6 мм, 27 каменів, 182 деталі, 28'800 пк/год, запас ходу - 4 . Він повністю спроектований і зібраний майстрами будинку Vacheron Constantin і відрізняється чудовим ручним оздобленням. Крізь сапфірове скло прозорої задньої кришки можна милуватися її елементами: полірованими гранями ( anglage ), перлинним фактурним шліфуванням платини ( perlage ), мостами з гравіюванням Côtes de Genève та золотим ротором з елегантним переплетеним гільйоше .

Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю