Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Годинникова промисловість Швейцарії лідирує

Швейцарські годинники знову відчувають економічне піднесення. За несподівано високого зростання експорту компанії продовжують вкладати гроші у розвиток галузі та залучення нових працівників. Згідно зі звітом, опублікованим на цьому тижні Swatch Group, відома торгова марка з початку 2012 року найняла 700 нових співробітників у Швейцарії та 300 - за кордоном. Виходить, що Swatch останні шість місяців створює майже по 4 робочі місця на день. За підсумками 2011 року штат компанії збільшився на 1350 осіб, і це лише у Швейцарії.


Підйом спостерігається у всій галузі: загальна кількість людей, які працюють сьогодні у швейцарській годинній індустрії, перевищила 56 000 осіб. При цьому лише за останні 15 років їхня кількість зросла на 20 000 осіб. «Це дуже високий показник, - цитує Le Temps Елізабет Цольх, голову Спілки швейцарських годинникарів. – Такий результат є цілком закономірним, оскільки відображає серйозне ставлення до роботи з боку людей, зайнятих у цій індустрії. Схоже, що годинникова промисловість заслужено посідає перше місце за кількістю створених робочих місць».

 

 

 

І хоча такі високі цифри здаються дивовижними, сучасна промисловість годинника ще далека від показників 1970 року. Тоді на одну з головних галузей швейцарської економіки працювало трохи більше 90 000 чоловік. Але криза з постачанням кварцу і нестійкий попит призвели до різким і досить болючим скороченням: 1984 року загальна кількість співробітників становила лише 30 000. Стабільний зростання спостерігається лише з кінця 1990-х років.


За цей час відбулася цікава трансформація у кадровому складі: у другій половині минулого століття кількість кваліфікованих працівників становила лише одну третину. Сьогодні лише 30% зайнятих у промисловості людей не мають спеціальної чи вищої освіти.


На думку Елізабет Цольх, єдиним ризиком, який може призвести до негативних наслідків, є різкий спад попиту на азіатських ринках, де все більше сили набирають місцеві виробники. Проте загальний настрій у галузі залишається піднятим. «Годинна індустрія, яка щороку приносить державі величезні прибутки, переживає чудовий час. Такої динаміки розвитку немає у Швейцарії», - впевнено заявляє Анн Рубен, прес-секретар профспілкового об'єднання Unia.

 

Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю