Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Який годинник для дайвінгу вибрати?

Підкорювачі морських глибин з особливою ретельністю вибирають екіпірування, від якого залежить безпека занурення та комфорт перебування людини на глибині. До списку спеціалізованої атрибутики «іхтіандрів» входить також годинник. Для дайвінгу не підійдуть перші прилади, що попалися - потрібні моделі особливої міцності, виготовлені з нержавіючих матеріалів і відрізняються граничною герметичністю.

Навіть незначна кількість вологи, потрапивши під кришку корпусу, може спричинити пошкодження ходового механізму. Не варто забувати і про тиск. Годинник для підводного полювання повинен бути з міцним сапфіровим склом завтовшки від 4 міліметрів і неодмінно - з антивідблисковим ефектом.

Особливості конструкції годинників для дайверів

  • Корпус справжніх дайверських годинників виготовлений з титану або нержавіючої сталі. Нижня кришка, що загвинчується, — з кільцем ущільнювача, що перешкоджає розгерметизації системи.
  • Заводну голівку водонепроникних годинників для дайвінгу роблять великою, з бічним захистом і гарною тактильністю, що досягається за рахунок різьблення, щоб керувати приладом у рукавичках.
  • Для зручності зчитування інформації з індикаторів на глибині, мітки та стрілки годинника дайверських хронометрів покривають люмінесцентним шаром. При нанесенні індикації дотримуються інтервали по 5 хвилин.
  • Обов'язкова деталь годинника для фрідайвінгу - поворотне кільце (безель, люнет) з графами. Це атрибут для засічення часу, який з метою безпеки обертається проти ходу стрілок, щоб випадково не збільшити термін перебування під водою і не залишитися без кисню. Останній інтервал у 15-20 хвилин на люнеті виділено яскравим кольором.
  • Список характеристик дайверської моделі годинника істотно збільшується, коли мова заходить про прилади для глибоководних експедицій. Для таких завдань купується професійне обладнання з водозахистом понад 200 метрів, потовщеним корпусом та посиленими прокладками герметичності.
  • Наручний годинник для дайверів кріпиться за рахунок каучукового ремінця, що не піддається деформації внаслідок впливу морської води. Застібка запобігає довільному розстібанню.
  • Серед додаткових опцій: наявність глибиноміру, таймера зі зворотним відліком часу, індикатора температури та ін. Хронометри з такими характеристиками виробляють переважно відомі світові бренди, які займають лідерські позиції в індустрії.

ТОП-10 найкращих годинникових моделей для дайвінгу

  1. Дайверський годинник марки Omega ставиться до найнадійніших. Перша модель - Marine - побачила світ у 1932 році, а через чверть століття компанія випустила Seamaster Automatic 300 - прилад з водозахистом до 600 метрів, ідеальний варіант не тільки для любителів підводного полювання, а й професійних підводників. Серед затребуваних «дайверів» від Omega слід назвати годинник Seamaster Professional-600, який часто називають Ploprof («професійний водолаз»). Серед відмінних характеристик - головка підзаводу на позначці "9", що суттєво звільняє рух зап'ястя.
  2. Є дайверський годинник і у фірмовій колекції швейцарського бренду Rolex. Свого першого «водолаза» марка випустила 1926 року — це була справжня революція у сфері підводного обмундирування. Водонепроникний прилад з герметичним сталевим корпусом (подібно до раковини молюска) отримав легендарну назву Oyster («Устриця»). Годинник став найдорожчою дайверською моделлю. Славу Oyster принесла Мерседес Гляйтце, яка підкорила в 1927 році Ла-Манш за трохи більше ніж 15 годин. На даний момент існує безліч версій "устриць", включаючи модель "Сіа Двеллер" з водонепроникністю до 1200 метрів.
  3. Годинник Panerai Radiomir відомий, мабуть, кожному професійному дайверу — глибоководний хронометр був розроблений для потреб італійського спецназу Гамма Форс. Прикладом для конструкції стали ролексівські Oyster. Модель Radiomir являє собою конструкцію з 47-мм корпусом, оснащеним головкою підзаводу, що загвинчується, плексигласовим склом, великим безелем, темним циферблатом, індикаційними елементами з люмінесцентним шаром.
  4. У брендовій колекції Jaeger-LeCoultre представлені одразу дві моделі годинника для дайверів - це «Майстер Компресор Дайвінг Про Джеографік», з водонепроникністю 300 метрів, і «Автоматик Неві Сіелс» з декомпресором, глибиноміром, зручною індикацією часу аж до секунд, другою годиною. Серед елементів конструкції «Неві Сіелс» слід відзначити 46-мм титановий корпус, оснащений динамічним безелем, та систему «Майстер Компресор». Водонепроникність моделі – 1000 метрів, що виводить її до списку лідерів.
  5. Особливе місце у рейтингу годинникових моделей для дайверів займає продукція IWC. Колекція Aquatimer, створена в 60-х роках XX століття, спочатку мала скромну добірку хронометрів, але на даний момент модельний ряд суттєво збільшився. Серед інноваційних розробок Aquatimer: кільце, що обертається, захищене склом і кероване додатковою головкою. Завдяки багаторічним дослідженням потенціалу дайверського годинника та пошуку чергових інновацій, водозахист хронометрів Aquatimer збільшився до 2000 метрів, а оновлений корпус став меншим у діаметрі на 4 мм.

  1. Компанія Audemars Piguet пропонує дайверам годинник з лінійки Royal Oak - модель Offshore Diver з 8 гвинтами та відсутнім зовнішнім безелем. Для розрахунку часу занурення використовується внутрішня шкала на 60 хвилин, контрольована гвинтовою головкою (перебуває в зоні позначки «10»).
  2. Мануфактура Montblanc радує любителів поринати дайверським годинником із серії «Спорт Коллекшн». Лінійку оновила професійна модель, укомплектована декомпресійною автоматичною системою, 60-хвилинною лінійкою та люмінесцентними індексами. Круглий корпус "Танлалум Автоматик" виконаний зі складного сплаву танталу. Водонепроникність складає 300 метрів.
  3. Шанувальники якості Breitling добре знають дайверський годинник з колекції Superocean. Перша модель «підводників» вийшла 1957 року і була адресована професійним військовим аквалангістам із ВМФ США. Згодом було налагоджено серійний випуск Superocean. Рівень водозахисту становить 500-2000 метрів залежно від моделі. Цікаво, що у новинок, оснащених спеціальною системою ущільнення, корпус має яскраве забарвлення для відлякування агресивних риб. Ще одна цікава варіація годинника для дайверів від Breitling - «Евенджер Сі Вулф Хроно», оснащені запатентованою системою Push Piece. Хронометр може активуватися без контакту з корпусом та сміливо витримує занурення до 1000 м.

  1. Японський бренд Seiko представив світу перший дайверський хай-біт годинник, який став перевиданням глибоководної моделі he Diver з можливістю занурення на 300 метрів. Хронометр отримав кілька актуальних функцій. Використовуваний калібр (8L55) розроблено для використання водолазами. Серед переваг моделі – лояльна ціна. Це дійсно бюджетний дайверський годинник із відмінним функціоналом.
  2. В асортименті мануфактури Oris любителі дайвінгу знайдуть модель Col Moschin. Годинник протестований бійцями спецназу Італії. Титановий корпус досить міцний і при цьому надзвичайно легкий. Зовнішнє DLC-покриття знижує здатність приладу, що відображає, і допомагає зберігати секретність присутності. Прилад з антимагнітною конструкцією та вольфрамовим безелем здатний витримувати навіть критичні температури. Такий собі «універсальний солдатик», з яким можна і у воду, і у вогонь...
Інші новини по темі
Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати
14.09.2023 Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати

Останнім часом годинники люксових брендів стали потужним інструментом інвестицій, усі аргументи в нашій статті!

Читати далі
Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin
30.06.2023 Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin

Іцинк Інь створює колекцію Égérie для Vacheron Constantin вперше у 2020 році.

Читати далі
Огляд годинника Rolex Day-Date
30.06.2023 Огляд годинника Rolex Day-Date

Oyster Perpetual Day-Date - найпрестижніший і найексклюзивніший годинник у колекції Oyster Perpetual.

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю