Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Який годинник для пілотів кращий?

Якщо існують хронометри для автогонщиків та дайверів, чому не може бути годинника для пілотів? Насправді, підкорювачам неба відомі вартові мануфактури приділяють достатньо уваги. Серед компаній, що створюють багатофункціональний годинник для авіаторів: Zenith, Longines, Breitling, Hamilton, Patek Philippe, Omega. Примітно, що авіаційний годинник вузькопрофільний не вважається і завжди залишається корисним придбанням для військових, альпіністів, рятувальників, мандрівників та ін.

Годинник льотчика відрізняється яскравим, амбітним дизайном і розкішними геометричними формами, що робить їх неймовірно модними. Годинник в авіаційному стилі підійде людині, яка симпатизує технічним ускладненням. Хронометри для підкорювачів піднебіння стануть яскравим акцентом брутального, молодіжного, субкультурного образу та підкреслять безпосередність свого власника.

Особливості авіаторського годинника

Загальна концепція "літакових" годинників з часів "зенітів" кардинально не змінилася, хоча сучасні виробники не відмовляються від пошуку нових інженерних рішень, що сприяють удосконаленню робочих характеристик pilot's watch.

Загальні вимоги до цього годинника для авіаторів засновані на дотриманні таких технічних характеристик:

  • обтічний ударостійкий корпус, здатний витримувати інтенсивні фізичні навантаження;
  • сапфірове, іноді - мінеральне скло, що не піддається механічним ушкодженням;
  • гранично точний калібр із значним запасом ходу;
  • індикація (мітки та стрілки) з люмінесцентним ефектом (у деяких хронометрах використовуються фосфорні стрілки або спеціальне підсвічування, що забезпечує хорошу читаність приладу в темряві);
  • великий набір корисних функцій;
  • м'який еластичний ремінець зі шкіри або гуми із практичним замком.

Незважаючи на технічні новації та появу комп'ютерної індикації, більшість годинників для льотчиків оснащені стрілочним циферблатом. Даний візуальний формат набагато зручніший для сприйняття та запам'ятовування даних. З іншого боку, виробники використовують своєрідну ретро-стилізацію циферблатів під класичні прилади, якими ще кілька десятиліть тому були забезпечені майже всі літаки.

Авіаторський годинник світових брендів

  • Особливий інтерес у пілотів викликають годинники марки Longines. Свою першу авіаторську модель компанія випустила 1933 року, після безпересадкового підкорення Атлантики американцем Чарльзом Ліндбергом. Це був хронограф з 30-хвилинним лічильником та тахометром, що зарекомендував себе надійним та дуже зручним навігаційним інструментом. У сучасному асортименті Longines годинник для льотчиків становить частину колекції Master Collection. У дизайні хронометрів ретранслюється стиль першого літакового годинника бренду: порівняно невеликий корпус зі сталі, лаконічний, але виразний циферблат, індикація з арабських цифр, характерна інтерпретація малих лічильників. Крім базових функцій, прилади оснащені індикацією поточної дати, звичайним та місячним календарем, хронографом.
  • Аналізуючи годинник для льотчиків, не можна не згадати однойменну колекцію Aviation швейцарської компанії Oris. Особливістю приладів вважається калібр 675, що забезпечує хронометр граничну пунктуальність. Корпус виконаний із високоміцної нержавіючої сталі з протиударним PVD-покриттям. Серед елементів білого циферблата: вікно дати, три допоміжні дисплеї, щоб заміряти секунди, логарифмічна лінійка. Досить багатий пілотський кейс, щоб почувати себе комфортно на висоті!
  • Авіаційна естетика не далека від компанії Hamilton, яка створила модель Khaki X-Wind Auto Chrono. Це лімітоване видання, чисельність трохи більше ніж 1800 штук, з функцією, адресованою виключно пілотам — обчислювачем бокового вітру. Пілотський годинник «Гамільтон» має індивідуальну нумерацію. Моделі з круглими 45-мм сталевими корпусами сертифіковані COSC і функціонують на автоматичному механізмі з внутрішньою кремнієвою спіраллю.
  • Якщо вас приваблює швейцарський годинник для пілотів, виконаний в рестайлінговій концепції, - рекомендуємо хронограф Navitimer 8 від компанії Breitling. Першу модель випустили наприкінці 30-х років минулого століття на замовлення департаменту Huit Aviation Breitling. Сучасний представник сімейства оснащений фірмовим калібром В01 та відрізняється нетривіальним циферблатом у стилі «панда». Звичні оку «крильця» – класичний елемент логотипу, – відсутні.
  • Лімітована серія годинників для авіаторів Speedmaster Skywalker марки Omega зацікавить прихильників кварцових приладів. Усі 1924 екземпляри колекції присвячені Solar Impulse: революційному проекту, мета якого — облетіти навколо Земної кулі літаком, яким рухає виключно сонячна енергія. Хронограф із 45-мм титановим корпусом оснащений вічним календарем, будильником, безель покриває керамічна нітридхромова шкала.
  • Наручний годинник для вроджених пілотів випускає компанія Patek Philippe. Візуально прилади уособлює хрестоматійну льотну класику з 42-мм сталевими корпусами з 18-каратного золота золотувато-білого кольору. Пушери, розташовані в зонах «10» та «8», відповідають за коригування та визначення поточного часу у другому часовому поясі. Його дані відображені на циферблаті за рахунок скелетонізованої стрілки центром.
  • Швейцарська мануфактура IWC присвятила льотчикам цілу колекцію механічних годинників. Перші моделі Pilots Watch вийшли 1930-го року. Це були хронометри із сталевими корпусами, оснащені контрастними циферблатами з арабськими цифрами та стрілками, які покривалися люмінесцентним шаром. У хронографі B-Uhr замість мітки «12» зображено трикутник, що дозволяє пілотам швидко адаптуватися під вертикальну орієнтацію годинника при маневрах. У сучасних титанових приладах є такі функції, як 24-годинна індикація, флайбек, UTC (координований час), вічний, місячний календарі та ін. Запасу ходу вистачає практично на сім днів, що цілком можна віднести до рекордів.
  • Zenith Pilot - культова колекція годинників для льотчиків, що віддають перевагу вінтажності. Моделі з круглими корпусами оснащені елегантними вушками. Головка підзаводу у формі цибулини відрізняється масивністю – для зручності керування приладом у рукавичках. Серед характерних рис колекції – люмінесцентна індикація. Циферблати стилізовані під панелі приладів літаків. Хорошу читаність забезпечують "соборні" стрілки, що вказують на великі арабські цифри.
  • Годинники для льотчиків Breguet Type були розроблені в середині 20-го століття для потреб французької авіації (Aeronavale francaise), але знайшли повноцінне цивільне застосування. Колекція періодично оновлюється, що наголошує на її актуальності. Моделі з автоматичними механізмами та опцією обнулення відрізняються діаметром корпусу, колірним рішенням циферблату та концепцією браслета, але зберігають фірмовий стиль Бреге: стрілки з трохи зрушеними наконечниками «яблучної» форми та арабські цифри. У моделі Type XXI є титановий корпус, тоді як Type XX була виготовлена зі сталі.
  • Список кращих годинників для пілота не обійшовся без створення компанії Rolex - "Перпетуал Ейр-Кінг", справжня пілотська "устриця", що успадкувала авіаційні традиції моделі 50-х років. Хронометр з 40-мм корпусом із запатентованого сплаву марки 904L оснащений чорним циферблатом із контрастною світлою розміткою. Стиль напису Air-King відповідає стилістиці прототипу. Під кришкою корпусу – мануфактурний калібр (3131), підтверджений сертифікатом COSC.

Інші новини по темі
Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати
14.09.2023 Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати

Останнім часом годинники люксових брендів стали потужним інструментом інвестицій, усі аргументи в нашій статті!

Читати далі
Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin
30.06.2023 Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin

Іцинк Інь створює колекцію Égérie для Vacheron Constantin вперше у 2020 році.

Читати далі
Огляд годинника Rolex Day-Date
30.06.2023 Огляд годинника Rolex Day-Date

Oyster Perpetual Day-Date - найпрестижніший і найексклюзивніший годинник у колекції Oyster Perpetual.

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю