Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Як перевірити годинник MB&F на справжність

Швейцарський бренд MB&F відноситься до тих мануфактур, які у своїх продуктах вміло поєднують класичне годинникове мистецтво та нестандартний сучасний дизайн.

Створення кожної моделі починається з нарису естетичного втілення складного циферблату, якому потім підбирають форму, колір, матеріали.

Майже всі лінійки Максиміліана Бюссера відрізняються сміливістю авангардної ідеї. У годинника немає аналогів, якщо говорити про схожі вироби, але це не означає, що на ринку немає підробок. Як відрізнити оригінал MB&F від фальшивки?

Як відрізнити оригінальну модель MB&F: порівняння дизайну, конструкції та матеріалів

Компанія MB&F, створена інженером та дизайнером Максиміліаном Бюссером, на годинниковому ринку працює з 2005 року. Концептуальний годинник створюється над традиційної майстерні, а творчої лабораторії, що поєднує діяльність інженерів, художників, технологів.

Підказка для тих, хто не знає, як відрізнити підробку MB&F: обов'язково ознайомтеся з колекціями вартового будинку та їх технічними, естетичними нюансами. Компанія пропонує кілька лімітованих серій авангардного наручного годинника, що відрізняються:

  • геометричною концепцією корпусів;
  • функціоналом;
  • матеріалами;
  • дизайн циферблатів.

Horological Machines - своєрідні машини з дислокацією стрілок різних цифрових полях. Моделі комплектуються подвійним автоматичним ротором Хекен, виготовленим із золота. Модель Aquapod зі турбійоном, що світиться, нагадує медузу. Більшості екземплярів з цієї колекції властива космічна тематика.

Legacy Machines – креативні хронометри традиційного дизайну з круглими корпусами, білими лаковими циферблатами, класичними женевськими смугами та полірованими фасками. Авангардна деталь - підвішений баланс, що надає сюжету тривимірності.

Серія Legacy Machines поступово розширюється: у версії LM1 є два індикатори часу, N2 встановлений калібр власного виготовлення MB&F, а Machine Perpetual — вічний календар.

Усі хронометри культової колекції об'єднані однією технічною особливістю: варіюючими функціями та появою нових ускладнень у кожній наступній моделі. Так, Split Escapement вічний календар не просто акцентований, а реалізований на новому естетичному рівні.

Перевірити годинник MB&F на справжність можна по тому, як і з чого він виготовлений. Оригінали виконані із золота, платини та високолегованої нержавіючої сталі як у вигляді зовнішніх елементів корпусу, так і у внутрішніх деталях: мостах балансу, анкерного колеса, видимої частини спуску.

В обробці циферблатів серії Split Escapement використовується унікальна технологія: морозна матовість синього, рутеневого, рожевого, жовтого золота. Відповідно, ціна лімітованої моделі варіюватиметься від кількох тисяч до десятків тисяч доларів.

Матеріали реплік, як і функціонал, викликають сумнів: замість дорогоцінних металів, у копіях використовується нержавіюча сталь з позолотою, а колір досягається простим емальуванням, крім того, індикатори не завжди робочі, що підтверджує технічну спрощеність фейкових моделей.

  • Вага справжнього мануфактурного годинника — важча за копії. Мітки, стрілки, написи, декоративні елементи циферблатів - все це високої якості виготовлення та нанесення.
  • Перевірити справжність годинника MB&F слід за їх серійним номером, вигравіруваним на корпусі та продубльованим у гарантійній книзі, перша сторінка якої заповнена продавцем вручну та завірена підписом або печаткою бутика.
  • Відрізнити підробку від оригіналу можна після того, як упакований годинник MB&F. Брендовий бокс - важливий елемент респектабельності виробу та іміджу компанії, що його виготовила. Нитки, що стирчать, відшарування країв, картон замість дерева або іншого елітарного матеріалу — все це ознаки фальшивки.
Інші новини по темі
Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати
14.09.2023 Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати

Останнім часом годинники люксових брендів стали потужним інструментом інвестицій, усі аргументи в нашій статті!

Читати далі
Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin
30.06.2023 Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin

Іцинк Інь створює колекцію Égérie для Vacheron Constantin вперше у 2020 році.

Читати далі
Огляд годинника Rolex Day-Date
30.06.2023 Огляд годинника Rolex Day-Date

Oyster Perpetual Day-Date - найпрестижніший і найексклюзивніший годинник у колекції Oyster Perpetual.

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю