Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Як перевірити годинник Louis Moinet на справжність

Своєю появою часовий бренд Louis Moinet із Сен-Блеза завдячує талантам великого фізика, скульптора та художника Луї Муане. Все ж таки, головну пристрасть всього свого життя майстер втілив у годинниковому мистецтві, поєднавши в ньому головні таланти.

Власниками хронометрів, виготовлених Муане, у різний час були Наполеон, монархи Георг IV та Олександр I, президент США Томас Джефферсон та інші відомі особи. Ключову роль еволюції творчості Муане зіграла його зустріч 1811 року з визнаним майстром Бреге. Творець складних годинникових механізмів був настільки вражений здібностями і пізнаннями Муане, що запросив себе як науковий консультант.

Олександр Дюма назвав великого француза «королем декоративного мистецтва». Про те, наскільки прекрасні твори мануфактури Louis Moinet, можна судити з безпрецедентних моделей Jules Verne Instrument, Moon, Astralis, Asteroid, Red Stromatolite, Labradorite Хаасу, Magistralis, Datascope та інших.

Але як відрізнити оригінальний годинник Louis Moinet від майстерно виконаної репліки? На жаль, хронометри швейцарського бренду часто підробляють, тому ризик придбати фальшивку досить високий.

Годинник «Луї Муане»: як відрізнити копію від оригіналу

Перед тим, як навчитися відрізняти підробку від першотвору Louis Moinet, необхідно ознайомитися з історією легендарної мануфактури та її ключовими колекціями. На даний момент компанія представляє понад 20 моделей унікальних виробів та лімітованих серій, що відрізняються:

  • технічною складністю калібрів;
  • якістю матеріалів;
  • функціональністю;
  • дизайн.

Корпоративна політика сучасного ательє «Луї Муане» будується на дотриманні чотирьох основних цінностей, підкреслених особливими знаками:

  • герб у вигляді лілії (символіка Франції - країни, в якій народився засновник мануфактури);
  • лев (ідентифікатор оригінального дизайну всіх годинників бренду);
  • схрещені ключі (знак вищої годинної майстерності та мистецтва);
  • зірка (відзнака годинника, оснащеного винаходами самого Муане).

Оригінальні Louis Moinet - важкі, тоді як підробки відрізняються легкою вагою, легкістю. Для створення мануфактурних приладів використовуються дорогоцінні матеріали: золото, платина, високолегована сталь, натуральні діаманти та багато іншого.

Так, для циферблату легендарної моделі Biggs Jasper використовували яшму, виявлену під час будівництва автомагістралі у штаті Орегон. Елементи корпусу, стрілки, каретка турбійону виготовлені із 18-каратного рожевого золота.

Рант годинника Asteroid з корпусом із білого золота прикрашений 56 діамантами Тop Wesselton ограновування багет (загальна вага становить 3,4 карат). У копіях використовується нержавіюча сталь із позолотою для отримання необхідного кольору. Замість натуральних самородків використано фіаніти. Відповідно, ціна справжніх «Луї Муане» досить висока, а якість використаних матеріалів підтверджена гравіюваннями проб і гемологічними сертифікатами.

Перевірити справжність цього годинника «Луї Муане» неважко за їхнім серійним номером: гравіювання з набору цифр ви знайдете на циферблаті, тильній частині корпусу та продубльовано у гарантійній документації. Номер моделі можна знайти на офіційному сайті компанії.

Відрізнити оригінал від фальшивки Louis Moinet легко після того, як вони упаковані. Фірмовий кейс сконструйований з елітних матеріалів та бездоганний з погляду естетики. Усередині унікальної коробки у вигляді старовинної книги знаходиться гарантійний сертифікат, в якому як на старому папірусному папері вказані характеристики годинника, дата продажу та друк офіційного дилера. Відсутність бодай одного з перелічених документів підтверджує, що це підробка.

Інші новини по темі
Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати
14.09.2023 Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати

Останнім часом годинники люксових брендів стали потужним інструментом інвестицій, усі аргументи в нашій статті!

Читати далі
Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin
30.06.2023 Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin

Іцинк Інь створює колекцію Égérie для Vacheron Constantin вперше у 2020 році.

Читати далі
Огляд годинника Rolex Day-Date
30.06.2023 Огляд годинника Rolex Day-Date

Oyster Perpetual Day-Date - найпрестижніший і найексклюзивніший годинник у колекції Oyster Perpetual.

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю