Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Rolex Daytona Paul Newman у жовтому золоті став найдорожчим хронографом.

#Rolex Oyster #PaulNewman у золоті оцінений у $3,7 млн і стане найдорожчим хронографом #Daytona, колись проданим на аукціоні Phillips в асоціації з Bacs & Russo публічно.
Це був, безумовно, найзначніший Пол Ньюман, проданий у ці вихідні. Одна з трьох відомих, у жовтому золоті Oyster Paul Newman Daytona ref. 6263, із циферблатом кольору lemon grené, встановила новий світовий рекорд.

Якщо ми згадаємо трохи історії про створення Дайтон, то цей хронограф був створений як професійний гоночний інструмент з тахіметричною шкалою, що дозволяла визначати швидкість об'єкта, що рухається, і названий в честь легендарної гоночної траси в США.
Крім початкової моделі 6239 з ручним заводом, скоро з'явилася 6240, що відрізнялася додатковим водозахистом у вигляді заводної коронки і кнопок керування хронографом на різьбових з'єднаннях. Надійний і точний механізм Valjoux 72, удосталь варіантів виконання та розумні ціни забезпечили годинникам непоганий збут, але до статусу легенди було ще далеко.
Що найцікавіше, але сучасники наприкінці 60-х практично не помітили випуск серії годинників зі зміненими циферблатами: частіше розміченою та виділеною кольором хвилинною шкалою, хрестоподібною розміткою малих циферблатів та чотирма цифрами-мітками на шкалі секундної стрілки замість звичайних трьох. Через двадцять років цим деталям судилося перетворитися на родові ознаки найбажанішої для колекціонерів годинників Rolex моделі, що стала предметом поклоніння.
Легенда Голлівуду та володар найблакитніших очей в історії кіно Пол Ньюман отримав годинник Daytona з “нестандартним” циферблатом як подарунок від дружини 1972 року – на початку кар'єри автогонщика. Ньюман захопився гонками, коли йому було міцно за 40.
У цьому годиннику Ньюман з'являвся на публіці, у тому числі на численних автоспортивних змаганнях, до кінця життя в 2008 році - так що не дивно, що серед поціновувачів за цією рідкісною серією міцно закріпилося неофіційне найменування Daytona "Paul Newman" (хоча правильніше, звичайно, говорити про “циферблат Пола Ньюмана”, оскільки інших відмінностей цей годинник не мав).

Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю