Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Як перевірити годинник Zenith на справжність

У сузір'ї швейцарських годинникових мануфактур особливе місце посідає Zenith — марка з більш ніж віковою історією, яку заснував Жорж Февр-Жако у 1865 році. У нове тисячоліття бренд увійшов із репутацією виробника точних та високоякісних наручних хронометрів класичного та професійного стилю. В арсеналі годинникової мануфактури – понад 2000 нагород за різні інженерні досягнення, що є незаперечним доказом унікальності бренду. Саме популярність сприяє появі контрафакту, який іноді за ціною прагне оригіналу.

Як відрізнити оригінальну модель Зеніт від підробленої? Відповідь на це запитання знають фахівці — довіримося їхньому досвіду.

Марка Zenith відома також тим, що, на відміну від інших мануфактур, сама займається розробкою та збиранням механізмів для хронометрів – це стандартні механізми «еліт» та системи для високоточних хронографів EL Primero, встановлені у широкій колекції приладів.

Модельний ряд годинників Zenith досить різноманітний, тому підібрати виріб для себе зможе кожен охочий. У колекції швейцарської годинникової компанії представлені як стримані мінімалістичні композиції концепції, так і розкішні ювелірні композиції з дорогоцінних металів інкрустовані камінням. Популярністю користуються класичні моделі у вінтажному стилі, що відбивають історичні традиції марки. Любителі новацій знайдуть собі ультрасучасні вироби з найширшим переліком опцій, що дозволяють використовувати прилад як секундомір, календар, спідометр та інше.

Найчастіше підробляють прості і добре відомі моделі, але серед копій нерідко можна виявити і хронометри з лімітованих серій, що пов'язано з бажанням споживача мати ексклюзивний і дуже дорогий годинник «Зеніт». Як показує практика, відрізнити оригінал від майстерно виконаної репліки в деяких випадках буває дуже складно, що підкреслює технічний рівень виробництва дублікатів.

Секрети викриття: як перевіряють наручний годинник Zenith на справжність

Щоб зрозуміти, як відрізнити підробку годинника «Зеніт» від оригіналу, розглянемо кілька культових моделей і проведемо порівняльну характеристику.

Academy Christophe Colomb є технічно складним годинником високого годинникового мистецтва, оснащеним не тільки складними функціями, але й багатим циферблатом з унікальним опуклим сапфіровим склом на фасаді. Підробляючи такий годинник, шахраї не запрошуватимуть граверів та майстрів з мистецтва гарячої емалі, швидше за все деталі на циферблаті будуть намальовані звичайними лаковими фарбами. Що стосується механізму, то турбійон з об'ємним балансом дуже складно зробити, тому в репліці, Ви не побачите об'єму і опуклого скла. Усі функції на циферблаті працюють, що не мають декоративних характеристик. У більш дешевих підробках дислокація індикаторів взагалі не дотримується, хоча візуально годинник виглядає просто чудово.

Оригінал має особливий дизайн кріпильного модуля: ремінець з натуральної шкіри алігатора, посаджений на каучукову основу. Застібка виготовлена з високоміцного рожевого золота. У підробках використовується позолота. Christophe Colomb випущені лімітованою колекцією – всього 25 штук. Зрозуміло, їхня ціна — чимала.

Наручна модель Аcademy Repetition має складний механізм - спліт-хронограф, це секундомір, який здатний вимірювати одночасно 2 відрізки часу, механічно, це дуже складно повторити, тому в підробках найчастіше ця подвійна система запуску секундної стрілки не працює.

Хронограф Pilot із сапфіровими кришками на фасаді та даху оснащений автоматичним підзаводом. Особливість моделі – в індикації поточного часу у другому часовому поясі, показники якого у підробках найчастіше не відображається.

  • Якщо говорити про більш поширені моделі, то перевірити справжність того чи іншого годинника Zenith можна звіривши номер корпусу за серійним номером, вказаним у гарантійному сертифікаті у вигляді пластикової картки.
  • Походження годинника видасть упаковка - в оригінальному дизайні вона красива, якісна і дуже акуратна. Усередині, крім хронометра, ви знайдете гарантійну картку (з обов'язковим зазначенням дати виготовлення та печаткою офіційного дилера), інструкцію з експлуатації приладу, якщо її немає в електронному вигляді на офіційному сайті Деталі конструкції повинні бути технічно та естетично бездоганними. Компанія такого рівня, як "Зеніт", використовує суто високоякісні матеріали. Камені – тільки справжні.
  • Щоб відрізнити оригінальний Zenith від можливої репліки, зверніть увагу на дизайн заводної головки. На ній має бути вигравірувана «зірочка».
  • Не слід купувати швейцарський годинник у першому магазині, який не викликає у вас довіри, але приваблює дешевим товаром. Оригінальні моделі Zenith продаються в ліцензованих торгових точках та перевірених інтернет виданнях, що надають сертифікати автентичності та забезпечують гарантійне обслуговування.
Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
06.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
05.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
05.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю