Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Як перевірити годинник A. Lange & Söhne на автентичність

Історія саксонської годинної мануфактури A.Lange & Sohne поступово наближається до 200-річного ювілею. Вироби бренду добре відомі не лише в Європі, а й з іншого боку Атлантики. Бренд преміальної категорії впевнено конкурує з такими метрами, як Вашерон Костянтин, Патек Філіп, Жак Дро.

Втім, порівняти архітектуру та технічний характер німецького годинника з «колегами» було б несправедливо: моделям «А. Ланге унд Зене» властива яскраво виражена автентичність, що розкривається саме в деталях. Незнаюча людина легко сприйме копію A.Lange & Sohne за оригінал, але як відрізнити репліку, щоб не стати жертвою власних ілюзій?

За якими ознаками відрізнити справжні A.Lange & Sohne від підробки

Перед тим, як перевіряти наручний годинник A.Lange & Sohne на справжність, необхідно ознайомитися з історією бренду, щоб зрозуміти його традиції, звичаї, технології.

Марка була заснована в 1845 як компанія з виготовлення високоточних кишенькових хронометрів. У роки Другої світової війни мануфактура зайнялася виготовленням годинника для військової авіації, що відповідало запиту часу. З 1948 по 1994 роки підприємство, як то кажуть, стояло на паузі і відновило роботу тільки завдяки зусиллям правнука засновника марки, який не дозволив сімейній справі канути в Лету.

Колекція Saxonia, що відбиває тенденції нового часу, була присвячена традиціям годинникової мануфактури. Реакція на ренесанс “А. Ланге унд Зене», який пізніше приєднався до холдингу Richemont, – одностайно захоплена. Щедрою похвали удостоїлися новітні мануфактурні механізми, а також безпрецедентність зовнішньої конструкції та декору, що декламує німецьку лаконічність та європейську елегантність.

Калібр нового годинника став справжнім одкровенням і для преси, і для колекціонерів. Причинами загального визнання саксонців можна назвати:

  • мельхіорову тричетвертну пластину;
  • золоті шатони, прикріплені гвинтами із вороненої сталі;
  • майстерне гравіювання балансового мосту.

У всіх хронометрів бренду – несхожий інших образ, наочно проілюстрований з прикладу Lange 1 і Datograph, хоча мова стилю A. Lange негаразд яскраво виражений, як в інших виробників.

Крім очевидних деталей, моментів, унікальність «Ланге» часто заснована на найтонших елементах, як-от:

  • витонченої формі вушок;
  • елегантні стрілки ланцетоподібної форми;
  • різьблених шрифтах;
  • контрастності деталей корпусу, циферблату та інших.

Упаковка та номер

Стриманість і водночас вишуканість дизайну – те, що робить образ власника німецького годинника шляхетним, аристократичним. Але лише зовнішніх відмінностей для викриття копії замало.

Однією з головних умов оригінальності брендового хронометра є наявність фірмової коробочки з футляром усередині.

У бренду Ланге унд Зоне документи представлені у вигляді книги, у шкіряній папці. Усі сторінки схожі на сторінки паспорта, перші мають інформацію про міжнародну гарантію на виріб. Сторінка заповнена у друкованому форматі з номером годинника, який відповідає номеру на корпусі та референсом. Поле дати продажу та друку офіційного дилера заповнюється вручну. Офіційний дилер точки продажу можна перевірити на офіційному сайті бренду.

Усі деталі справжньої брендової упаковки – бездоганні як у питаннях матеріалів, так і щодо технічного виконання. Якщо вам пропонують «Ланге» у пластиці чи звичайному картоні – у підробці можна не сумніватися.

Справжність годинника можна перевірити за серійним номером A.Lange & Sohne самостійно - тільки за наявності документів, серійні номери, повинні збігатися з позначкою на корпусі в вкладці книги.

«Ланге унд Зоне»: як відрізнити оригінал з технічних нюансів

Якщо не брати до уваги деякі декоративні деталі, дизайн «Ланге» починається не з малювання красивих форм, а з проектування внутрішнього механізму. Інженери мануфактури впевнені, що естетика та конструктивність не повинні ґрунтуватися на принципі протиріч, тому естетичні дизайнери та розробники калібрів «Ланге» тісно співпрацюють один з одним.

  • Усередині будь-якого оригінального Ланге знаходиться довговічний та надійний механізм. Кожен калібр збирається вручну, у кожного механізму своє гравіювання.
  • В офіційному каталозі ви знайдете фото справжніх A.Lange & Sohne, які допоможуть вам відрізнити вибрану модель від підробки.
  • Для виготовлення корпусів цього годинника використовуються платина, золото та нержавіюча сталь у колекції Odysseus. Підробки передбачають бюджетніші матеріали: у кращому випадку це буде низькопробна сталь або латунь з позолотою, яка дуже швидко зітреться.
  • Елементи та позначки на циферблаті нанесені рівно. У верхній частині обов'язково знаходиться брендовий логотип, знизу - відмітка про країну походження годинника (Germany).
  • Гравіювання марки в мініатюрному виконанні також знаходиться на головці підзаводу. Розглянути логотип можна за допомогою збільшувального скла.
  • Верхнє скло оригінальних хронометрів виготовлене із синтетичного сапфіру, що гарантує системі герметичність та удароміцність. Його практично неможливо подряпати. У репліках використовується звичайне скло, а в найдешевших підробках навіть пластик.
  • Якість ремінця не повинна викликати сумніву щодо оригінальності виробу. Справжні Ланге комплектуються натуральною шкірою. Шви – рівні, без ниток, що стирчать.

Інші новини по темі
Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати
14.09.2023 Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати

Останнім часом годинники люксових брендів стали потужним інструментом інвестицій, усі аргументи в нашій статті!

Читати далі
Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin
30.06.2023 Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin

Іцинк Інь створює колекцію Égérie для Vacheron Constantin вперше у 2020 році.

Читати далі
Огляд годинника Rolex Day-Date
30.06.2023 Огляд годинника Rolex Day-Date

Oyster Perpetual Day-Date - найпрестижніший і найексклюзивніший годинник у колекції Oyster Perpetual.

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю