Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Як перевірити годинник Franck Muller на справжність

Franck Muller – один із яскравих та амбітних годинникових брендів, що завоювали симпатії шанувальників швейцарської якості незвичайним підходом до оформлення дизайну циферблатів.

У колекції марки, заснованої в 1991 році, представлено безліч хронометрів з цікавим технічним втіленням, але асоціюється бренд найчастіше з годинником «Крейзі Хаус», здатним збентежити і захопити навіть самого переконаного скептика.

Хаотичне розташування міток і стрілка, що «стрибає», зовсім не шкодять механічній адекватності приладів. Як і всі моделі від "Франк Мюллер", Crazy Hours наділені безпрецедентною точністю.

Популярність мануфактури – це солодкий смак слави. Годинник Franck Muller підробляє, але як відрізнити копію від ексклюзивного оригіналу? Дослухаймося рекомендацій спеціалістів.

Стиль від Franck Muller: як відрізнити фейк від оригіналу

Шанувальники амбітності Franck Muller при виборі та купівлі бажаних годин задаються одним і тим же питанням: як перевірити прилад на справжність? Спочатку необхідно зрозуміти принцип унікальності хронометрів креативного майстра.

Історія швейцарської мануфактури нагадує казку про Попелюшку. За дуже короткий проміжок часу, маленька майстерня з ремонту годинника перетворилася на культовий бренд лакшері-сегмента. Чи жарт! Серед зіркових володарів Franck Muller: Антоніо Бандерас, Елтон Джон, Озі Осборн, Єва Лонгорія. А секрет успіху компанії криється в поєднанні практично вічного механічного калібру та розкішного дизайну, що чарує одночасно елегантністю та неординарністю.

Носити дизайнерські хронометри – престижно, але на це роблять ставку і виробники контрафакту. І якщо знати, за якими ознаками можна відрізнити підробку «Франк Мюллер» від годинників-оригіналів – розчарування вам не загрожує.

Упаковка та її наповнення

Стиль "Франк Мюллер" - це краса найдрібніших деталей. Насамперед, зверніть увагу на якість та матеріал упаковки. Оригінал не може перебувати в поганій упаковці, бренд такого рівня привертає особливу увагу комплектації: коробки з дерева та шкіри, сертифікат з папірусного паперу.

На коробці ви побачите рельєфний напис із логотипом мануфактури. Ідеальна архітектура товарної «оболонки» сумніву не викликає – це оригінал. Внутрішня частина футляра вистелена високоякісним текстилем.

Сертифікат - гарантія у вигляді старовинного документа з папірусного паперу повністю друкований, крім полів, які заповнює дилер вручну під час продажу, зазначені:

  • номер годинника;
  • референс;
  • характеристики матеріалу корпусу та механізму, зважаючи на багатофункціональність видів однієї і тієї ж моделі, дата продажу;
  • друк чи фірмовий підпис дилера.

Підроблений годинник ніколи не матиме ваги, складні функції, точно не працюватимуть належним чином, наприклад, у хорошій підробці божевільних годинників, годинна стрілка стрибатиме згідно години в різних напрямках як це зроблено в оригінальному годиннику, але ось уже хвилинна, точно даватиме збій і слідувати по колу не стрибаючи.

Не забудьте перевірити справжність годинника Франк Мюллер за їх серійним номером. Числа та латинські літери вигравірувані на задній кришці корпусу повинні збігатися з номером на сертифікаті та збігатися з описом на офіційному сайті компанії

Якість годинника

Отже, ви купуєте годинник Franck Muller і не знаєте, як відрізнити підробку щодо їх комплектації? Уточніть назву колекції, що сподобалася вам, і порівняйте її зовнішній вигляд з оригіналом з офіційного каталогу. Не зайвим знатиме назви всіх відомих колекцій Франк Мюллер, щоб убезпечити себе від покупки неіснуючої моделі.

Найпопулярнішою для лінійок, що підробляються, є Conquistador – спортивні хронометри з традиційним (для бренду) бочкоподібним корпусом. Конкістадори бувають кількох різновидів:

  • класичний формат (позначення SC на тильній кришці біля гравіювання номера);
  • хронограф (позначення CC);
  • модель King (головна відмінність від аналогів – збільшені у півтора рази параметри).

Зверніть увагу на циферблат! Індикатори та лічильники повинні функціонувати, тоді як у гарних копій деякі динамічні елементи виконують роль прикраси. Намальоване вікно дати? Це не просто копія, а низькопробна імітація підробки!

Як перевіряють годинник на справжність? Franck Muller – мультифункціональні моделі, тому ознайомтеся з опціями обраного екземпляра на офіційному сайті компанії та порівняйте з набором функцій годинника, який вам пропонують. Кількість та назви повинні збігатися.

Так, наприклад, в оригіналі на позначці «6» встановлений високоточний хронограф, що має форму круглого віконця, а в репліці ми знаходимо індикатор днів тижня.

Практичний весь модельний ряд Franck Muller має виняткові механізми, у дорогих моделях вони мають індивідуальне гравіювання та підпис майстра. Підроблені калібри часто втрачають цей факт.

Головка підзаводу Conquistador викручується, тоді як у підробках вона просто витягується. Годинник з автопідзаводом заводяться тільки тоді, коли ви з носите. Якщо ви їх даєте спокій, то запас ходу, заявлений виробником, дає можливість власнику засікти час до зупинки годинника.

Унікальні форми та деталі

Як ще можна копію «Франк Мюллер» відрізнити від оригіналу? Поверніть корпус боком! Моделі даного бренду виконані в унікальній геометричній концепції і наслідують форму зап'ястя. Назва технології, що є індикатором справжності – Cintree Curvex. Відтворити таку форму без спеціального обладнання дуже складно.

  • Переходи від корпусу до кріпильного аксесуару – плавні завдяки особливій геометрії вушок.
  • Для браслетів використовують кілька фактур, залежно від моделі: сталь, каучук, натуральна шкіра. Ближче до корпусу браслет товщає і вирівнюється з ним по висоті.
  • Циферблат оригіналів покритий складом, що світиться у темряві. При серійному виготовленні фейків на такій "дрібниці" просто економлять.
  • Заводна головка «Франк Мюллер» має гравіювання у вигляді логотипу (FM). У копіях, крім літер, є також колоски.
Інші новини по темі
Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати
14.09.2023 Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати

Останнім часом годинники люксових брендів стали потужним інструментом інвестицій, усі аргументи в нашій статті!

Читати далі
Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin
30.06.2023 Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin

Іцинк Інь створює колекцію Égérie для Vacheron Constantin вперше у 2020 році.

Читати далі
Огляд годинника Rolex Day-Date
30.06.2023 Огляд годинника Rolex Day-Date

Oyster Perpetual Day-Date - найпрестижніший і найексклюзивніший годинник у колекції Oyster Perpetual.

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю