Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Як перевірити годинник Girard Perregaux на справжність

Історія однієї з легендарних годинникових компаній Швейцарії починається 1791 - з моменту виходу її першого кишенькового хронометра. Виробам цього бренду властива рідкісна комбінація якостей: європейська елегантність, складний ювелірний декор, що претендує на статус твору мистецтва, а також гранична точність та складність внутрішнього механізму.

Один із фактів біографії мануфактури: граф Цеппелін під час своїх дослідів з аеростатами використовував високоточні прилади «Жерар Перрго» – настільки потужним був авторитет годинникової компанії на початку ХХ століття.

Здавалося б, можна досягти аналогічних технічних показників, створюючи копії Girard Perregaux? І якщо так, то як відрізнити їх від оригіналу?

Як слід перевіряти годинник «Жерар Перрго» на справжність

Купуючи дорогий хронометр з логотипом культової швейцарської марки, клієнт впевнений, що значний обсяг цінника та переконливий погляд продавця магазину – залізобетонні гарантії того, що він стає власником годинників-оригіналів. На жаль, це негаразд.

Сучасні технології, якими володіють майстри чорного ринку, дозволяють створювати копії, практично ідентичні оригіналу. Але є аспекти, що дозволяють викрити навіть найкрутішу підробку.

Якщо говорити коротко, то перевірити справжність Girard Perregaux можна за серійним номером годинника, матеріалами, функціями, вагою та ... якістю упаковки.

  • Для початку, зверніть увагу на гравіювання та мітки, розташовані на зовнішніх поверхнях корпусу та циферблаті: штрихи, лінії, літери, цифри мають бути рівними, симетричними, чіткими, пофарбованими рівномірно (якщо використовується пігмент). На підробках немає гравіювання: написи наносяться методом штампування, тому малюнок (якщо придивитися детально) буде недбалим і з розмитим контуром. Якщо в дизайні оригіналу є об'єм, то для репліки достатньо імітації з контрастами відтінку.
  • Матеріал корпусу брендового годинника неодмінно вказаний на тильній кришці. Для спортивних і повсякденних моделей зазвичай використовується високоякісна нержавіюча сталь (марка 316L) або полімер особливої якості, що найбільше властиво дайверським і професійним моделям. Для годинника такого рівня, як Girard Perregaux використовується платина і золото. Для копій застосовують сталь із позолотою, що хоч і створює видимість благородного металу, таким не є.
  • На задній кришці корпусу можна знайти й іншу цікаву інформацію: логотип референс, серійний номер, який має збігатися з номером у гарантійному талоні та відповідно з комбінацією цифр у характеристиках моделі на сайті.
  • Питома вага хронометра має значення для виявлення аналога. Як відрізнити оригінальні Girard Perregaux від фейкових? Візьміть годинник у руку! При зовнішній масивності корпусу буде дивно виявити його легкість. Отже, деякі елементи складного механізму скасовані, або навіть просто замінені на алюміній чи пластик.
  • Щодо механізмів, то з 2003 року мануфактура виробляє калібри із застосуванням новітньої кварцової технології. До знаменного поповнення лінійки механічних годинників слід віднести запуск у 2006 році у виробництво автопідзаводних калібрів 2700 GP і 4500 GP. Якщо сумніваєтеся в принципі ходу обраного годинника – не полінуйтеся заглянути на офіційний сайт мануфактури та уточнити технічні характеристики моделі. При явно механічної інженерії, вам пропонують годинник на батарейці? Це підробка.
  • Заявлені виробником функції мають бути підтверджені індикаторами. Декоративна наявність віконця дати чи іншого лічильника – це підробка. Марка «Жерар Перрго» використовує такі ускладнення, як вічний календар, світовий час, спліт-хронограф із секундною стрілкою та турбійоном (наприклад, у моделі Constant Escapement). Перевірте, чи індикатори працюють.

Усередині брендової коробки бездоганної якості буде не лише хронометр, а й супутня документація. Перед тим, як перевіряти безпосередньо годинник «Жерар Перрго» на справжність, переконайтеся в наявності пластикової картки - міжнародної гарантії бренду, де вказаний серійний номер годинника, дата продажу та офіційний дилер, який продав цей годинник. Дані дилера можна звірити з офіційним веб-сайтом.

Інші новини по темі
Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати
14.09.2023 Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати

Останнім часом годинники люксових брендів стали потужним інструментом інвестицій, усі аргументи в нашій статті!

Читати далі
Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin
30.06.2023 Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin

Іцинк Інь створює колекцію Égérie для Vacheron Constantin вперше у 2020 році.

Читати далі
Огляд годинника Rolex Day-Date
30.06.2023 Огляд годинника Rolex Day-Date

Oyster Perpetual Day-Date - найпрестижніший і найексклюзивніший годинник у колекції Oyster Perpetual.

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю