Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Як перевірити годинник Graham на справжність

Британський бренд бренду Graham був заснований Джорджем Грехемом наприкінці XVII століття. Завдяки технічному генію годинникаря та його невгасимому прагненню до вдосконалення створених ним механізмів, сучасники можуть насолоджуватися розкішною спадщиною талановитого майстра у вигляді як класичних моделей, так і неймовірних новацій.

В особистому портфоліо Джорджа Грехема — винахід високоточного хронографа та секундоміра, анкерного спускового механізму, системи мінімізації добової похибки ходу до однієї секунди та багато іншого. Бездоганність хронометрів великого майстра визначила статус його марки - компанія була офіційним дистриб'ютором (як би сказали б у наш час) британських королівських осіб.

На жаль, у ХХІ столітті про репутацію бренду можна судити і з інших факторів — кількості підробок. Як відрізнити справжній годинник Graham від фальшивки, щоб не отримати удару по власному іміджу?

Як копію відрізнити від оригіналу Graham

Амбітним поверненням Graham на ринок слід вважати покупку бренду корпорацією British Masters (1995 рік). Сучасні моделі дещо відрізняються від тих, що носили за часів Джорджа Грехема, що продиктовано запитами нового часу.

Вироби преміального сегмента носять люди, для яких звичні аксесуари є відображенням їхнього соціального статусу та матеріального статку. Численним колекціям мануфактури властива підкреслено мужня естетика, яка «говорить» про силу, цілеспрямованість, рішучість і впевненість власника дорогого годинника.

Відрізнити оригінал Graham можна після того, як складний хронометр і що лежить в основі його дизайну.

  • Для виробництва оригіналів використовуються дорогоцінні метали, які в репліках замінені на нержавіючу сталь із позолоченням.
  • У комплектацію оригіналу входить сапфірове скло, тоді як у дублікатах можна зустріти мінеральне і навіть звичайне.
  • Дизайн циферблату справжньої моделі Graham – бездоганний: від форми та розташування міток до якості гравіювання логотипу.
  • Для декору жіночих моделей (на прикладі Swordfish Jewellery) використовуються натуральні дорогоцінні камені, якість яких підтверджена гемологічною експертизою. Кристали розташовані на безеле, кнопці управління хронографом та головці підзаводу. У підробках будуть використані звичайні «скляшки», а в кращому разі – фіаніти.
  • Справжність годинника «Грехам» можна перевірити за серійним номерним кодом, який вигравіруваний на тильній частині корпусу. Аналогічний номер буде вказано у документах у вигляді книги-паспорта.
  • Якість мануфактурного калібру свідчить плавність ходу секундної стрілки – без ривків і стрибків. У репліках помітна нехарактерна динаміка.

Стиль брендових колекцій

Як ще відрізнити підробку Graham від оригіналу? На офіційному сайті мануфактури ви знайдете всю необхідну інформацію про кожну модель, випущену фірмовою майстернею. До культових колекцій належать:

  • Silverstone – спортивні хронометри з великими корпусами, натхненні силою та масштабом «Формули-1». У комплектацію оригінальних моделей входить тиснений ремінець, що нагадує протектор колеса;
  • Tourbillograph – особливо міцні і при цьому легкі повітряні моделі з турбійоном, розпізнати які можна по скелетонізованій каретці. Чиста механіка та ніяких кварцових батарейок, чим нерідко грішать підробки;
  • Trackmaster – культова спортивна серія, присвячена титулованому гонщику Батону. Колекція лімітована, тому ціна відповідає статусу ексклюзиву;
  • Chronofighter – легендарний годинник з важелевим механізмом, що відрізняється масивністю круглого корпусу. Лінійка призначалася пілотам, але має успіх і серед цивільних цінителів механічних моделей.

Купити справжній годинник Graham можна виключно у спеціалізованому бутику, готовому видати не лише товар, а й усю супровідну документацію.

За наявності міжнародної гарантії у вигляді міні-книги паспорта, де прописаний номер годинника, дата продажу та поставлений підпис або друк офіційного дилера, ви також можете відрізнити підробку. Гріхам також тонко підходить і до упаковки, це фірмова коробка з логотипом, вищої якості.

Інші новини по темі
Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати
14.09.2023 Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати

Останнім часом годинники люксових брендів стали потужним інструментом інвестицій, усі аргументи в нашій статті!

Читати далі
Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin
30.06.2023 Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin

Іцинк Інь створює колекцію Égérie для Vacheron Constantin вперше у 2020 році.

Читати далі
Огляд годинника Rolex Day-Date
30.06.2023 Огляд годинника Rolex Day-Date

Oyster Perpetual Day-Date - найпрестижніший і найексклюзивніший годинник у колекції Oyster Perpetual.

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю