Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Як перевірити годинник Montblanc на справжність

Історія легендарної годинникової мануфактури Montblanc сповнена цікавих фактів. Компанія, заснована в 1906 році, починала з виготовлення пишучого приладдя і на зорі своєї діяльності називалася «Сімпло Філлер Пен Компані».

Гарна назва, запозичена у найвищої вершини грайських Альп (Монблан) з'явилося через кілька років. Характерна риса логотипу - маленька зірочка, що символізує статус бренду.

Виробництвом наручних хронометрів бренд зайнявся наприкінці ХІХ століття, миттєво розширивши свій асортимент чоловічими моделями в елегантному діловому стилі. Перша колекція називалася "Стар Хроно ГМТ Перпетуал Календар" і була адресована цілеспрямованим людям з активною життєвою позицією.

Візитна картка всіх виробів «Монблан» – скрупульозний підхід до вибору матеріалів та висока майстерність виготовлення. Купуючи годинник Montblanc, важливо вміти правильно відрізняти оригінал від гарної копії. Як це зробити, адже ринок переповнений непоганими підробками?

Відрізняємо оригінал Montblanc від репліки

З ім'ям Montblanc асоціюються гранична точність, функціональність та завжди модний дизайн. Інженери швейцарської мануфактури постійно прагнуть досконалості використовуваних технологій, демонструючи в нових колекціях одухотвореність і витонченість почуття високого європейського стилю.

Логотип годинникової мануфактури символізує вічні цінності, що базуються на довговічності, дотриманні традицій та непідвладності часу. Саме популярність марки сприяла появі практично невідмінних від оригіналу копій Монблан. Як і у випадку з іншими відомими мануфактурами, шкода завдається не так за репутацією бренду, як за очікуваннями численних шанувальників швейцарської якості, які замість золота отримують позолочену сталь, а замість механічного мануфактурного калібру – звичайну кварцову батарею. Але як перевірити придбаний годинник Montblanc на справжність?

  • Спочатку необхідно знати нюанси виробництва хронометрів «Монблан». Існує дві компанії, що займаються розробкою оригінальних і досконалих годинникових механізмів: одна – у Віллері, інша – у Ле Локлі (тут же знаходиться лабораторія з оцінки якості готового продукту). Якщо вам пропонують годинник, зібраний десь у Бельгії або в Німеччині, знайте – це репліка, і ціна її не може бути аналогічною вартості оригіналу.
  • Оригінальне складання Montblanc легко відрізнити за технічним рівнем комплектації. Майстри компанії приділяють величезну увагу кожній дрібній деталі, навіть тій, що прихована від очей. При виборі моделі не забудьте оцінити її механізм. Будь-яка незначна похибка видаватиме у виробі підробку.
  • Всі процеси з проектування, збирання та оздоблення хронометрів виробляються виключно вручну. Відповідність приладу високим стандартам якості засвідчує спеціальна лабораторія, яка видає сертифікат на кожну мануфактурну модель. Багаторівневі лабораторні випробування тривають близько 3 тижнів (500 годин).

  • Механічний годинник – це завжди складна інженерна конструкція, зіткана з найдрібніших деталей. Якщо взяти в руки справжні Montblanc і навіть майстерно виконану копію – відрізнити оригінал можна за вагою: брендовий виріб буде набагато важчим, що пояснює особливості його архі складної комплектації.
  • Про технічну складність Монблан красномовно говорить наступний факт: до 100-річчя марки був випущений дайверський хронометр Спорт Танталум Автоматик, виготовлений з унікального матеріалу - талана. Модель адаптована під занурення на 1900 метрів.
  • Годинник «Монблан» – це різноманітність хронометричних функцій, що дозволяють власнику приладу почуватися пунктуальним, у буквальному значенні, навіть під водою. При виборі моделі порівняйте вказані на офіційному сайті опції з функціями у вашому виробі. Усі індикатори та модулі мають бути чинними. Якщо якийсь лічильник виконує лише декоративну роль – це підробка.
  • Придивіться до деталей. Мітки, написи, стрілки мають бути розміщені симетрично та відповідати єдиному стилістичному рішенню. Компанія запатентувала власний винахід: особливе унікальне огранювання діамантів «зірочка». Справжні дорогоцінні камені використовуються для ювелірної обробки поверхонь і, зрозуміло, тільки в оригінальному годиннику. Репліки будуть інкрустовані фіанітами. Альтернативні золоту матеріали (сталь у нанесенні) знижують цінову планку виробу, але не надають їм якості.
  • Перевірити справжність купленого годинника «Монблан» ви можете за їх серійним номером. Цифри на корпусі, внутрішніх елементах конструкції та у гарантійній чорній книзі повинні збігатися з референсом моделі на офіційному веб-сайті компанії.

  • Купуючи годинник Montblanc, ви знатимете, як відрізнити підробку від оригіналу. Доказом оригінальності моделі буде якість та комплектація коробки. Усередині має бути гарантійна книга з листом-вкладкою про міжнародну гарантію на годинник. І насамкінець: справжні швейцарські не можуть коштувати дешево, а також, і передбачати приголомшливих дисконтів до 90%. Це явний контрафакт.
Інші новини по темі
Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати
14.09.2023 Кращі бренди розкішних годинників, в які варто інвестувати

Останнім часом годинники люксових брендів стали потужним інструментом інвестицій, усі аргументи в нашій статті!

Читати далі
Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin
30.06.2023 Yiqing Yin приєднується до кампанії Vacheron Constantin

Іцинк Інь створює колекцію Égérie для Vacheron Constantin вперше у 2020 році.

Читати далі
Огляд годинника Rolex Day-Date
30.06.2023 Огляд годинника Rolex Day-Date

Oyster Perpetual Day-Date - найпрестижніший і найексклюзивніший годинник у колекції Oyster Perpetual.

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю